Introductie


1500m Finale mastercompetitie 2012

Introductie

Dick Leseman loopt al sinds 1999. Begonnen als pure recreant met als doel om af te vallen en een gezonder leven te leiden, maar gestaag gegroeid tot een nationale topper in de categorie bij de mannen boven de 50 jaar. Tot zijn 50ste verbeterde hij zijn  persoonlijke records door een verantwoorde en geleidelijke opbouw. Dat leidde in 2011 tot de uitverkiezing van Atleet van het Jaar bij zijn club van dat moment, Ciko’66. Inmiddels gaat de focus meer en meer naar het geven van trainingen en het coachen.

Trainer

Dick Leseman geeft meerdere jaren training (sinds 2008, licentie sinds 2010). Hij staat voor groepen in speciale clinics (heuvels, beter leren lopen, cross), voor bedrijven, maar ook verengingen maken gebruik van zijn capaciteiten.

  • Sinds 2008 is hij hoofdtrainer en trainerscoördinator van DE LOPER uit Zevenaar. Samen met Henk Bruggeman nam hij het initiatief tot oprichting van deze loopvereniging. DE LOPER heeft bijna 250 leden en is aangesloten bij de Atletiekunie.
  • Sinds 2009 is hij trainer van de wedstrijdatleten van Ciko’66 uit Arnhem. Tot maart dit jaar van de senioren, junioren en masters en vanaf maart alleen nog van de junioren Mila van Ciko’66.
  • Sinds 2012 is hij hoofdtrainer van Loopvereniging Nijmegen Noord en recreatieve loopvereniging met zo’n 100 leden in de nieuwe wijk Nijmegen Noord.
  • Sinds 2014 geeft Dick Leseman training aan de onderbouw van Regionaal Talenten Centrum Gelderland in Apeldoorn. Regionale talenten komen zo’n vijftien keer per jaar bij elkaar om samen te trainen in de bossen rond Apeldoorn en op de baan van AV’34.

Sinds 2015 is hij (assistent) trainer bij de Performance Runners van Team Sotra uit Apeldoorn. Deze groep met topatleten als Jip Vastenburg en Tommy Staal staat onder leiding van Johan Voogd. Dick Leseman vervangt Johan bij zijn afwezigheid wegens trainingsstages of internationale toernooien.

Hij verzorgde een workshop tijdens de Looptrainersdag 2011 en twee in 2012 in Nijmegen. Hij maakt trainingsschema’s voor loopgroepen (recreanten en wedstrijdatleten) en voor individuen (recreanten en wedstrijdatleten). Sinds maart 2015 is hij in het bezit van het diploma Talenttrainer Mila niveau 4, de hoogste loopspecifieke opleiding.


Trainingsweek met Performance Runners in Schoorl.
Foto: Johan Voogd