Blog

ZONNEBRIL MET LENS

Het gaat vandaag en morgen flink zomeren. De zon schijnt volop en in dit jaargetijde betekent dat een zonnebril op. Als trainer is dat niet altijd handig, want dan moet ik regelmatig switchen van een zonnebril naar een leesbril om het trainingsschema te lezen, de geklokte tijden goed te kunnen zien of om aantekeningen te kunnen maken. De oplossing kwam van het bedrijf Leds Sport. Ze verkopen de Eagle One, een bifocale sportzonnebril. In de onderzijde van het glas zit een leeslens. De bril is niet heel duur, maar werkt uitstekend. Het draagcomfort is niet subliem. Ik heb een hele lastige neus en de neuspads van de Eagle One zijn niet te verstellen. Daardoor kwam de bril wat te ver van mijn gezicht te staan. Ik heb de rubbers (neuspads) verwijderd en nu sluit de bril mooi aan. Het is even wennen aan de lens. Zeker als hardloper heb je af en toe de neiging een paar meter voor je op de grond te kijken, maar dan kijk je door de lens en zie je dus niet veel. Maar als je eenmaal gewend bent, is het heerlijk om gewoon je sporthorloge te kunnen aflezen. Ik gebruik de bril ook in de auto om mij navigatie goed te kunnen aflezen. Ik ben visueel gehandicapt, dat werd me wel duidelijk, maar met dit instrument kan ik het aardig verbloemen. 

Het design vind ik ook niet top. Het kan er mee door. Ik heb ook dat rare diamantje in het midden er af gehaald. Verder is deze bril in alle opzichten een aanrader. Hij is hier te bestellen.

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!