Blog

JJA CIKO’66 NAAR NK CLUBTEAMS

Gisteren hebben de Jongens Junioren A van Ciko’66 het Nederlands kampioenschap voor clubteams bereikt. In Gemert verdedigden ze met een enigszins gehavend team de vierde positie uit de eerste competitieronde en met succes. In september mogen ze strijden om het Nederlands kampioenschap voor clubteams bij de junioren A.

Ik was aanwezig in Gemert om de lopers op de Mila-nummer te coachen. Bouke van Belois en Daan Lövering liepen de 800 meter. Voor meerkamper Daan was het zijn debuut op dit nummer. De eerste ronde kwam hij door in 64 seconde en hij finishte in 2:17,78. Iets teveel verval, maar voor een debuut en zonder specifieke training geen slechte eindtijd. B-junior Bouke traint in mijn groep en hikt al een tijdje tegen de 2 minuten grens aan. De omstandigheden waren niet ideaal, maar het veld met lopers wel. In Lauri Hulleman (AV’34) en Geart Jorritsma (Horror) had hij ideale sparringpartners. Lauri trok de eerste ronde aan in 59 seconde met Bouke en Geart in zijn kielzog. Geart kwam er na 500 meter hard over het tweetal heen, maar de jongens konden volgen. In de laatste bocht zette Lauri een forse versnelling in. Geart en Bouke kwamen wel dichterbij maar moesten de overwinning laten aan de Nederlands meerkamp kampioen uit Apeldoorn. Geart veroverde met vijf honderdste verschil de tweede plek. Bouke finishte in 2:02,35 minuten. Wel een PR met bijna anderhalve seconde, maar nog niet over de magische grens.

Rondetijden Pim Tolmeijer

Op de 1.500 meter stond Pim Tolmeijer aan de start. De atleet die ik vorig jaar gescout heb, traint tegenwoordig bij Loopland Gelderland. Zijn doel was een PR te lopen en onder de 4:20 te duiken. Op voorhand ook een mooi veld aan tegenstanders met twee lopers in de buurt van zijn PR en een loper met een PR onder de 4:20. Maar de race verliep helemaal niet naar wens en leek te gaan boemelen. Daar heeft niemand baat bij, dus nam Pim na 200 meter het initiatief en liep bijna drie rondjes aan kop met een vlagerige, stevige wind en met alleen Hindrik Stegenga van Horror in zijn kielzog. Die vertrok met een splijtende eindsprint op 300 meter voor de finish. Pim kon niet volgen, maar verslapte niet. Hij liep een uitermate constante race maar veel meer dan 4:31,99 zat er vandaag niet in.

Rondetijden Sem van den Eijnde

Meteen na de 1.500 meter was de start van de 3.000 meter met trainingsmaatje van Pim Sem van den Eijnde aan de start. Ook hij nam de kop en de eerste twee rondes kon een flinke groep nog meekomen. Maar daarna versnelde Sem zijn tempo en sloeg meteen een fors gat. Hij hield het hoge tempo ogenschijnlijk moeiteloos vast en versnelde zelfs nog de laatste 600 meter. Na deze solo race kwam hij in 9:10,81 over de finish met meer dan een halve minuut voorsprong op nummer twee. Sem liep een negative split en dat is bijzonder knap met deze weersconditie.

Jongens B gekozen tot atleet van het jaar met Bart Maas, Daan Vos de Wael, Willem Beugelink, Bouke van Belois en Sem van den Eijnde.

In de finale hopen we op volle strekte te zijn met onder meer Bart Maas (na anderhalf jaar), Daan Vos de Wael en Willem Beugelink op de Mila nummers. Als dan ook de 4×100 niet gediskwalificeerd worden, maken ze zeker kans op het podium.

Jongens B gekozen tot atleet van het jaar met Bart Maas, Daan Vos de Wael, Willem Beugelink, Bouke van Belois en Sem van den Eijnde.

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!