Blog

DAFNE’S KEUZE

Vandaag rond 13:00 maakt Dafne Schippers haar keuze bekend. Kiest ze voor de meerkamp tijdens de WK dit jaar en de Olympische Spelen volgend jaar of wordt het de sprint. Het scenario dat al langer speelde was dat ze tot en met Rio in ieder geval meerkamp zou doen om vervolgens daarna te gaan specialiseren op de sprint. Maar haar succes op de EK in Zürich op de 100 en 200m bracht haar aan het twijfelen. Ook recent presteerde ze geweldig op FBK Games in Hengelo door de 100m te winnen in een nieuw Nederlands record van 10,94 sec, een flinke slok onder de 11 min grens. Een week eerder kwam Dafne ten val bij de 100m horden, die ze in Hoorn als test liep voor de meerkamp in Götzis van afgelopen weekend. Ze bezeerde daar haar zwakke knie, de knie die altijd opspeelt bij een meerkamp op het tweede onderdeel, het hoogspringen. In Götzis maakte ze de Zevenkamp niet af. Ze liet de 800m voor wat het was en gaf teleurgesteld op.

Mijns inziens brak ze op dat moment met haar jeugdliefde. Ze zal voor de sprint gaan kiezen, is mijn overtuiging. Als ze zich toelegt op de korte nummers kan ze wellicht nog een paar honderdsten sneller worden, wat mogelijk nodig is om bij de medaillekandidaten te horen. Haar tijd op de 100m in Hengelo was op dat moment goed voor een derde plek op de wereldranglijst van dit jaar. Maar afgelopen zaterdag doken maar liefst een half dozijn atletes onder die tijd op de snelle baan van Eugene en met een gunstige rugwind. In de komende Diamond League wedstrijden zal ze kunnen zien wat haar niveau waard is, want dan zijn de condities van alle atletes gelijk. Dafne kiest voor de sprint en zegt definitief haar jeugdliefde, de zevenkamp, vaarwel.

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!